historisch park Phimai
Blijf op de hoogte en volg Miep en Rob
25 November 2012 | Thailand, Pak Chong
Na op de hotelkamer een kop koffie te hebben gedronken zijn we om half zes vertrokken. Bij een tankstation hebben we een stop gemaakt en nog eens koffie gedronken met een tosti erbij als ontbijt. Daarna hebben we een ruine van de tempel Prasat Phanom Wan bekeken. Later hebben we bij een cafetaria een lekker kopje koffie gedronken en er werd ook nog een taart aangesneden (met de verjaardag niet gelukt om taart te bestellen, smaakte nu dubbel zo lekker). Heerlijk. Om de hoek hebben we het historische park Phimai bezocht. Het wordt aangenomen dat Phimai een oude stad van het Khmer-rijk was. Er was daar aan een kunstenaar een beeld van Boedha aan het boetseren en daarom heen werd een ceremonie gehouden. Veel mensen, een rij monniken en we werden zelfs uitgenodigd om te eten. Vandaar uit zijn we op zoek gegaan naar onze overnachtingsplaatsen in Pakchong. Het eerste adres was te vinden. Het tweede was moeilijker. Maar doordat we Lucky bij ons hebben kon er in het Thais gesproken worden. We zaten in ieder geval goed. Maar het duurde lang voordat we in de huisjes konden. Tijdens het eten hebben ze het eerst nog "schoon" gemaakt. Toen zijn we op weg gegaan naar het park met de grot waar vleermuizen uitzwermen. Maar het begon hevig te regenen en ook te onweren. Dus hebben eerst langs de weg stil gestaan en daarna heeft Theo ons afgezet in het "cafe" aan de overkant van ons verblijf en is zelf doorgegaan naar hun hotel.In het cafe hebben we wat gebruikt en hebben de bui afgewacht. Inmiddels is het weer droog. Wij gaan straks aan de overkant eten en zien Theo en Lucky morgenochtend om zes uur weer. Dan rijden we naar het natuurpark en indien mogelijk om daar de hele dag verblijven.
25 November 2012 - 17:36
Anne :
Dag Miep en Rob,
Allereerst nog hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag Miep. Posthuum taart eten is extra lekker. Ik ga deze onthouden: het argument om het hele jaar door te snoepen.
Leuk alle dagboekverhalen te lezen. Nog een fijne reis.
Groet Anne