Mount Cook - Reisverslag uit Mount Cook, Nieuw Zeeland van Miep en Rob - WaarBenJij.nu Mount Cook - Reisverslag uit Mount Cook, Nieuw Zeeland van Miep en Rob - WaarBenJij.nu

Mount Cook

Door: miepenrob

Blijf op de hoogte en volg Miep en Rob

07 Maart 2011 | Nieuw Zeeland, Mount Cook

6 maart 2011
We hebben ons verblijf in Fairlie verlaten en zijn naar Aroaka/Mount Cook gereden. Om 12.00 uur konden we direct de kamers betrekken en zijn daarna gaan wandelen. Eerst naar de Tasman gletsjer. Hier schijnt een stuk ijs vanaf gebroken te zijn. Er dreven wel verschillende grote stukken ijs in het meer. Een imposant gezicht. Konden er dan ook geen genoeg van krijgen. ’s Avonds hebben we met de hele groep gegeten in het restaurant nabij de jeugdherberg. Daar hadden we ook een schitterend uitzicht op Mount Cook. Na het eten begon deze berg te kleuren. Een bijzondere belevenis. Daarna in de jeugdherberg nog even een kop koffie genomen en toen naar bed.

7 maart
Op tijd opgestaan omdat we eerst nog een wandeling gemaakt hebben naar de Hooker Valley. Een wandeling waar we over twee hangbruggen moesten. Op de hangbrug mochten per keer slechts 20 mensen lopen. Af en toe wiebelden ze aardig. Maar we zijn veilig aan de overkant gekomen. Om 12.00 uur hebben we in de Jeugdherberg onze boterham opgegeten en een kop soep en zijn toen vertrokken naar Wanaka. Het landschap wisselde toch iets. Het was er groener. In het motel kregen we de sleutels en konden we ons weer installeren voor drie dagen. Even een kaartje gekocht om te internetten. Een wandelingetje naar het meer gemaakt. En daarna even op de computer e.e.a. bijgewerkt.

• 07 Maart 2011 - 11:46

Cristel:

hoi rob en miep,
    wat een mooie foto's van mount cook. die wiebelbrug brrrrr..
    groetjes

• 07 Maart 2011 - 12:02

Yvonne:

Wat een belevenis! Fantastisch uitzicht inderdaad. Hoor wel dat jullie het heel leuk hebben!
    Wij hebben hier ook een paar dagen zon en iedereen klaart meteen op!
    Veel plezier maar weer!

• 07 Maart 2011 - 12:07

Hannie:

Prachtige foto's! Vooral die gekleurde berg. Klopt het, dat het maar zo'n 9 graden is bij jullie? Dat hebben we hier ook, met een zonnetje. Het ziet er meteen anders uit. Veel plezier verder.

• 07 Maart 2011 - 13:40

Barbara:

Wat moo, en pachtig licht!

• 07 Maart 2011 - 16:29

Kees Van Der Aa:

Prachtige foto's. Kan me goed voorstellen hoe jullie je daar voelen

• 07 Maart 2011 - 17:45

Bea & Marcel:

Mooie plaatjes!
    We volgen jullie op de voet! haha

• 07 Maart 2011 - 17:49

Truus En Johan:

Gewelidig moet het allemaal zijn. En dat je diyt dan zo mag meemaken.
    Lieve groetjes voor jullie allemaal en nog veel wandelgenot.

• 09 Maart 2011 - 19:33

Rene T:

Wat is het hier dan behelpen met een rondje om de leeghwaterplas