Een dagje Wellington
Door: miepenrob
Blijf op de hoogte en volg Miep en Rob
15 Maart 2011 | Nieuw Zeeland, Wellington
Vandaag hebben we een vrije dag gehad en konden we op eigen gelegenheid Wellington verkennen. Na het ontbijt hebben we eerst de was gedaan. Hier in de YHA (herberg) hebben ze grote wasmachines en drogers en voor 5 Nieuw Zeelandse Dollars (€ 2,75) is de was schoon en droog. Daarna zijn we naar het Te Papa museum gegaan. Dit museum geeft een goed beeld van de geschiedenis van Nieuw Zeeland en van de oorspronkelijke bewoners, de Maoris. Het museum is zo groot dat we niet alles hebben bekeken. In de middag zijn we door het centrum naar de Botanische tuin gewandeld. Via Waterfront (dit is langs het water) zijn we omhoog gegaan en kwamen langs de Parlementsgebouwen. Een gebouw ervan wordt de Beehive genoemd omdat dit gebouw de vorm heeft van een bijenkorf. We kwamen door een wijk met mooie huizen en in een van de tuinen zagen we een rups. Dit bleek de rups van de monarchvlinder te zijn. In de botanische tuin was ook veel te zien en te horen. Krekels maar ook een vogel en deze liet zich ook nog zien. Het was de tui. Een nederlandse naam weten we niet. Boven hadden we een mooi uitzicht over Wellington. Daarna hebben we op ons bed een lekker glaasje wijn genomen en lekker uitgerust.
15 Maart 2011 - 20:27
Ronneke De Lange:
Hoi Miep en Rob, leuk te lezen dat jullie zulke mooie dagen hebben. Nog veel plezier en geniet er maar van.
groetjes
Ronneke