Botanical Garden - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Miep en Rob - WaarBenJij.nu Botanical Garden - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Miep en Rob - WaarBenJij.nu

Botanical Garden

Door: miepenrob

Blijf op de hoogte en volg Miep en Rob

20 April 2011 | Australië, Brisbane

18 april 2011
Eerst een berichtje naar Edwin gestuurd. Hij is jarig en we kunnen niet op visite. Verder was het een regenachtige dag. In de middag zijn we er toch maar even uitgegaan. Met de auto naar een groot outletcentrum. We hebben hier van alles gezien en binnen was het droog. Dus zijn ook op de hoogte wat er in Australië te koop is.
19 april 2011
Ook vandaag was het niet echt weer om wat te ondernemen. Over het algemeen was het wel droog. ’s Morgens hebben we eerst boodschappen gedaan. In de middag hebben we een eindje gereden naar Samford. Dan zie je toch weer andere begroeiing en er werden aar ook ananassen gekweekt. Tegen de avond zijn we naar vrienden van Ria gereden en hebben daar gegeten. Het was gezellig en we hebben bijna alleen maar Nederlands gepraat. Deze vrienden waren al in 1964 naar Australië verhuisd en voelen zich er nog steeds thuis.
20 april 2011
Ria moest vandaag weer werken en wij moesten ons zelf bezig houden. Wij hebben de trein genomen naar Brisbane Central Station en zijn daar uitgestapt. Bij de uitgang stonden militairen die pins verkochten. De opbrengst hiervan is voor de militairen die voor Australië gevochten hebben. En ze worden herdacht met Anzac-day. Hier is dit een nationale feestdag en wordt er niet gewerkt. Wij zijn de Albert Street uitgelopen en kwamen bij de Brisbae river uit. Daar bevond zich de Botanical Garden. Er stonden daar veel bomen en planten. Sommige bomen komen bij ons als kamerplant voor. Het is geweldig om te zien. Hier waren ze nog druk bezig met herstelwerkzaamheden. Ook hier had het water hoog gestaan. Ook liepen hier vogels en reptielen rond. Daarna hebben we een wandeling gemaakt langs de Brisbane river naar de Story Bridge. We hebben hier over een gewandeld. Nadat we wat gegeten en gedronken hebben zijn we langs de andere oever naar Southbank gelopen. Hier zaten ook veel reptielen langs de oever. Bij het maritiem museum zijn we een loopbrug overgegaan en kwamen uit bij de universiteit. We zijn over de campus gelopen en kwamen zo in de binnenstad terecht. We hebben daar nog wat rondgeneusd en hebben toen de trein naar huis weer gepakt.

• 21 April 2011 - 08:47

Truus:

Kan me de botanische tuin nog goed herinneren. Johan en ik zijn ook op de campus geweest. School was bezig en we zijn toen door een student rondgeleid en hebben daar ook heerlijk meegegeten. Over gastvrijheid gesproken.
    Geniet nog van deze dagen en lieve groetjes aan iedereen.

• 23 April 2011 - 18:00

Henk Van Der Sanden:

Dag Rob en Miep
    Wat geweldig dat julie dit kunnen doen .ja zo zie je wat van de wereld hè.
    En die haai aan de haak is dat voor de haievinnesoep als mvoorgerecht?
    Nu een zeer goede terugrijs en tot gou gr.Ria en henk