de 2e wandeldagin Canberra
Door: miepenrob
Blijf op de hoogte en volg Miep en Rob
03 April 2011 | Australië, Canberra
De 2e wandeldag. Ook nu weer vroeg op. Het weer was prima en de lucht was strak blauw. Het eerste gedeelte van de tocht voerde langs het industriegebied waar veel bedrijven zaten, die wat produceerde of verwerkte voor de voedselvoorziening. Daarna liepen we door een woonwijk. Dit ging over in een wat betere klasse maar de weg ging aardig bergopwaarts. Dus even wat harder werken en dat bij een temperatuur van ongeveer 24 graden. Bij de 2e drankpost gingen we omhoog naar een uitkijkpost. Maar net daarvoor was een gelegenheid om even uit te rusten en te genieten van een Long Black oftewel een dubbele espresso. Vanaf daar hadden we een mooi uitzicht over Canberra en gingen we verder bergafwaarts. Ook kwamen we langs het parlementsgebouw. Een enorm complex. Ook nog vrij nieuw. En aan de finish ontvingen we de welverdiende medaille. En na lang wachten tot iedereen binnen was werden er nog toespraken gehouden en werden sommige lopers naar voren gehaald omdat ze zoveel keer hadden gelopen. Daarna zijn we vertrokken richting Sydney. Onderweg werd er nog een keer gestopt om te tanken zowel voor de busjes maar ook voor de groep. Onderweg zagen we ook nog kangeroes en werd het na zes uur al heel gauw donker. Vanuit onze hotelkamer konden we dit bericht weer verzenden en jullie op de hoogte houden.
04 April 2011 - 10:09
Lies Muller Buwalda:
Wat enig om kangoeroes tegen te komen!1
Zaterdag was het hier zomer kan je wel zeggen zo warm. Gewandeld in Landsmeer in het'' Wiske'' erg mooi gebied! Schotse Hooglanders tegen gekomen.
Ook nog het opgedirkte kunst-huisje van Anton Heyboer bezocht. Er verscheen een opgedirkte weduwe van hem in de deuropening en het enige wat er uit kwam was: ''een euro betalen''. Het hing vol met prachtige Oosterse kleden. ''Zelf gemaakt'': vroeg ik. ''Neen'': was haar korte antwoord. We verlieten het huisje en
wandelden langs de prachtig gekleurde bloesems.
Nog een hele fijne reis verder en ik hoop dat jullie nog veel beleven!1
Lies Muller Buwalda