een wandeling in Sydney
Door: miepenrob
Blijf op de hoogte en volg Miep en Rob
04 April 2011 | Australië, Sydney
Tussen 10 en 11 uur zouden we aan onze wandeling van 10 km door Sydney beginnen. Maar de laatste berichten die gisteren gedaan waren hebben ons en nog enkele anderen niet bereikt. Maar de start was uitgesteld tot half een. Dus zijn we maar tot die tijd voor ons zelf gaan wandelen. Een onbekende stad dus waarheen. Heuvel afwaarts naar een haven voor luxe jachten. Onderweg zagen we veel bloemen die wij niet kenden. Toen we bij de haven kwamen zagen we de beroemde brug en een gedeelte van het operagebouw. Weer rustig terug gewandeld en nog even wat fruit gekocht voor tijdens de wandeling. En om half een gingen we met 24 wandelaars op stap. Langs het water door de Botanische Tuin. Hier zagen we weer vliegende honden en ook ibissen. Echt bijzonder. Verder langs het water. Aan het eind zagen we het Operagebouw en de brug. Dus daar moesten de nodige foto’s gemaakt worden. Vandaar uit gingen we naar een pier waar een veerboot vertrok en deze voerde langs het Operagebouw en onder de brug door. Bovenop de boog van de brug zagen we mensen lopen. Dit is een attractie. Maar om 100 dollar neer te leggen vonden we wel erg veel. Dus maar niet. Nadat we langs het Scheepvaartmuseum zijn gevaren zijn we er af gegaan en verder gaan wandelen. Door Chinatown hebben we weer een weg gezocht naar ons hotel. Dit verliep niet helemaal naar wens. We waren de weg zoek en inmiddels was het al gaan schemeren en waren de vliegende honden in beweging gekomen. Uiteindelijk kwamen we toch weer bij ons hotel aan en ontvingen we een kaartje voor de bus. Morgen kunnen we dus Hop on Hop off door Sydney.
04 April 2011 - 16:18
Martine:
Geweldig hoor...daar zon,hier zon...allemaal genieten!!! Alleen maak ik hier iets minder spectaculaire foto's dan jullie. Doeiiii -
04 April 2011 - 21:10
Ria:
De onbekende bloemen zijn Frangi Panni, er zal vast wel een botanishe naam voor zijn maar zo worden ze in het algemeen genoemd, een plant die je ook veel in Fiji tegenkomt, je hebt ze in vershillende kleuren, wit, geel en roze en ze hebben een heerlijke geur.