Verschillende dagen - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Miep en Rob - WaarBenJij.nu Verschillende dagen - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Miep en Rob - WaarBenJij.nu

Verschillende dagen

Door: miepenrob

Blijf op de hoogte en volg Miep en Rob

11 April 2011 | Australië, Brisbane

8 april 2011
Weer op tijd wakker geworden. Het gordijn op en zagen dat de zon scheen. Gewassen en geschoren. Ontbijtje klaar gemaakt. Er was brood en jam op te nemen. Dus eerst een boterham roosteren en jam erop en een kopje thee erbij. Na het ontbijt hebben we de rugzak gepakt en een speciale ruimte geplaatst. Ons uitgeschreven en lekker gaan wandelen. Eerst even langs de bowlsgreen en langs het crocketveld en toen langs het strand. Langs het strand was van alles te zien. Ook surfers. Nadat we niet verder langs het strand konden zijn we naar de Koala-opvang gegaan. Het was wel even zoeken, maar we hebben er een paar gezien. Aan het eten. Vandaar naar de supermarkt om wat eten te kopen voor onderweg naar Byron Bay. Om vijf voor twee werden we door het busje van het Backpackershostel naar het station van Greyhound gebracht. Maar de bus kwam daar vijfendertig minuten te laat aan. En vertrok dus met nog meer vertraging. Onderweg hebben we de vertraging ingelopen en kwamen met een kwartier vertraging in Byron Bay aan. Ons hostel opgezocht. Nog een wijntje gedronken en na een douche gauw gaan slapen.
9 april 2011
Na een heerlijke nachtrust hebben we eerst bij de bakker brood gehaald. Thee hadden we op de kamer. Om negen uur waren we klaar en hebben we de sleutels ingeleverd. Buiten hebben we de rugzakken neergezet en hebben we gewacht tot Ria ons kwam halen. D at duurde niet lang en het was fijn om haar naar zoveel jaar in levende lijve weer te zien. Eerst zijn we naar de vuurtoren gereden waar we naar het meest oostelijke puntje van Australie gelopen. Lekker koffie gedronken. En toen naar Tweed Heads gereden en weer lekker langs het strand gewandeld en een lekker broodje fris gegeten en naar de surfers gekeken. Daarna de auto weer opgehaald en naar een plaats gereden waar we lekker hebben kunnen zwemmen. Vandaar zijn we verder gereden naar Palm Beach waar we in het huis van een vriendin van Ria lekker een onderkomen hebben.
10 april 2011
Van morgen eerst koffie gedronken. Na het ontbijt zijn we op weg gegaan naar Springbrook National Park. Daar hebben we een rondje gelopen door het regenwoud. Het blijft interessant om zulke grote bomen te zien. Toen zijn we op zoek gegaan naar een ander park. Dit hebben we niet gevonden. Wel een track waar we konden lopen maar daar stond het gras kniehoog. Achteraf was het goed dat we terug zijn gegaan want in het hoge gras kunnen slangen zitten. In de middag zijn we naar het Wollumbin National Park gegaan. Eerst hebben we daar ons brood opgegeten en zijn toen een stuk omhoog gelopen. Niet helemaal omhoog want dat was vier tot vijf uur lopen. In de avond konden we nog lekker op de veranda zitten.
11 april 2011
We hebben Palm Beach verlaten. Eerst hebben we nog even een wandelingetje gemaakt in het Burleigh Head National Park. Ook weer een beschermd park met veel bomen en struiken en zelfs slangen en andere reptielen. Ook een schitterend uitzicht over de stranden. Daarna zijn we doorgereden naar Redland Bay, waar nicht Monique woont. Daar hebben we de lunch gebruikt. Vandaar uit zijn we naar Brisbane gereden naar het huis van Ria. Het eerste werk was de vuile was in de wasmachine stoppen en draaien. Zodat we morgen weer schone kleren hebben als we naar Hervey’s Bay gaan. Nog steeds genieten we van dit wijdse land. En ook vandaag hadden we weer veel zon.

• 11 April 2011 - 18:15

Ria:

Nou dat zit er dan dus alvast op, ik vind het erg leuk dat jullie hier zijn, en ik weet zeker dat we samen nog een leuke tijd zullen hebben. Liefs

• 12 April 2011 - 11:13

Thea:

Fijn om na een aantal dagen weer een teken van leven te zien...heel klein pietseltje ongerust dat jullie je hadden verstopt omdat 't zo fantastisch is daar en eigenlijk niet meer terug willen!
    Sorry Miep, heb je ingeschreven voor 2 toernooien en zul je je toch echt moeten melden hoor!